1 april...

Gepubliceerd op
1 april...

Hondeneigenaren in de omgeving van Harderwijk kunnen het bijna niet gemist hebben: Spectacle Productions BV was de afgelopen weken op zoek naar een hond in Harderwijk en omstreken voor een nieuwe kinderfilm. Baasjes van bijna 500 honden gingen gretig op de zoektocht in. Een verrassend hoog aantal! Vooral als je bedenkt dat Spectacle Productions niet blijkt te bestaan…

 

De ontknoping

Dit is het ware verhaal achter 'Filmhond gezocht'. De film 'Carels reis' gaat er niet komen. Wat er wél gaat komen is de vierde editie van het Podiumspektakel 'Hollywood in Harderwijk' met het Burger Weeshuis in de hoofdrol, waarin de zoektocht naar een hond een klein onderdeel van het verhaal vormt. Tijdens een brainstormsessie ontstond het idee om op die manier extra aandacht te vragen voor het Podiumspektakel. Een zoektocht die zijn ontknoping zou vinden op 1 april. En zo is 'Filmhond gezocht' ontstaan. 

 

Bijna 500 aanmeldingen
Podiumspektakel tuigde een website op, verzon een productiebureau en strooide met neppe film titels. Een enkeling doorzag de grap en vond 1 april erg verdacht, maar het overgrote deel ging vol mee in de zoektocht. Ondanks de vermelding dat de honden binnen een straal van 30 kilometer van Harderwijk moesten komen, kwamen er zelfs aanmeldingen uit Pieterburen in Groningen en Vrasene in België. Bijna 500 baasjes en bazinnen reageerden op de oproep.

 

Winnaars vangen géén bot!

Vanaf het allereerste begin was wel duidelijk dat we er wel iets tegenover wilden stellen. Het zou een beetje flauw zijn om de drie winnaars van de screentest te laten komen en dan hard te roepen: "1 april!' en verder niks. Daarom krijgen de drie winnende honden twee toegangskaarten voor één van de voorstellingen en een fotoshoot van de ‘hoffotograaf van het Podiumspektakel', Anke Rijksen.

 

 

Alle artikelen

Doe mee aan een 'spektakulair' project!

Gepubliceerd op 04-12-2024

Koop kaarten en win prijzen!

Gepubliceerd op 03-11-2024

Gewoon een keertje kijken?

Gepubliceerd op 03-10-2024

Wisseling van de wacht

Gepubliceerd op 01-03-2024

Podiumspektakel 2024 is begonnen!

Gepubliceerd op 10-22-2023

Het grote geheim van Harderwijk

Gepubliceerd op 08-03-2023

30 juni en 1 juli: Concertuitvoering 'Het verraad van Herderewich'

Gepubliceerd op 06-12-2023

Job de Roo is de nieuwe regisseur

Gepubliceerd op 05-27-2023

Jan Krol overleden

Gepubliceerd op 01-17-2023

Het was weer een feest!

Gepubliceerd op 07-11-2022

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent Podiumspektakel? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.