Doelstelling Podiumspektakel

Alle edities van het Podiumspektakel Harderwijk zijn meer dan ‘zomaar een toneelstukje’. Het is een verbeelding van de geschiedenis van Harderwijk. Een uniek stuk waar vele spektakelaars (zoals de mensen worden genoemd die een bijdrage leveren aan de uitvoering en de organisatie) ongeveer een jaar lang hard aan werken om een voorstelling te kunnen neerzetten die het publiek op wervelende wijze meeneemt naar het verleden. Naast de feitelijke uitvoeringen wordt ook het onderwijs in Harderwijk betrokken bij het spektakel. Onderdeel van het spektakel zijn lesbrieven over de geschiedenis van Harderwijk in de periode rond de Vrede van Harderwijk (1446). Op die manier heeft de opvoering van het stuk ook een educatieve functie.

Het Podiumspektakel Harderwijk is daarnaast ook een middel voor de (verdere) ontwikkeling van individuele kwaliteiten van mensen. De begeleiding van acteurs/actrices, zangers/zangeressen en muzikanten, alsmede decorbouwers en andere creatievelingen gebeurt door professionals die hun vak verstaan. Het streven is dat iedereen die deelneemt groeit!

Bovendien versterkt het podiumspektakel de sociale cohesie tussen de verschillende bevolkingsgroepen plaatselijk en regionaal. Mensen leren elkaar op een leuke manier kennen en werken samen aan een eindproduct waarin iedere bijdrage telt. Al is de rol nog zo klein, gezamenlijk maken we het tot een spektakel.

Deze doelstelling staat (beknopt) omschreven in de oprichtingsakte van de Stichting Podiumspektakel Harderwijk.

Nieuws & Updates

Het verraad van Herderewich staat op de shortlist!

Gepubliceerd op 09-03-2019

Een bericht met een lach en een traan: de productie 'Het verraad van Herderewich' staat op de shortlist van de Amateur Musical Awards! Tegelijkertijd moeten...

Lees verder »

Nominaties Amateur Musical Awards!

Gepubliceerd op 08-25-2019

'Het verraad van Herderewich' is opgenomen op de longlist van de Amateur Musical Awards. En dat niet alleen: ook Marjolijn Bos Schipper (Anna) en Gabriëlle...

Lees verder »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent Podiumspektakel? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.