Doelstelling Podiumspektakel

Alle edities van het Podiumspektakel Harderwijk zijn meer dan ‘zomaar een toneelstukje’. Het is een verbeelding van de geschiedenis van Harderwijk. Een uniek stuk waar vele spektakelaars (zoals de mensen worden genoemd die een bijdrage leveren aan de uitvoering en de organisatie) lange tijd lang hard aan werken om een voorstelling te kunnen neerzetten die het publiek op wervelende wijze meeneemt naar het verleden. Naast de feitelijke uitvoeringen wordt ook het onderwijs in Harderwijk betrokken bij het spektakel. Op die manier heeft de opvoering van het stuk ook een educatieve functie.

Het Podiumspektakel Harderwijk is daarnaast ook een middel voor de (verdere) ontwikkeling van individuele kwaliteiten van mensen. De begeleiding van acteurs/actrices, zangers/zangeressen en muzikanten, alsmede decorbouwers en andere creatievelingen gebeurt door professionals die hun vak verstaan. Het streven is dat iedereen die deelneemt groeit!

Bovendien versterkt het podiumspektakel de sociale cohesie tussen de verschillende bevolkingsgroepen plaatselijk en regionaal. Mensen leren elkaar op een leuke manier kennen en werken samen aan een eindproduct waarin iedereen telt. Al is de bijdrage nog zo klein, gezamenlijk maken we het tot een spektakel.

Deze doelstelling staat (beknopt) omschreven in de oprichtingsakte van de Stichting Podiumspektakel Harderwijk.

Nieuws & Updates

We hebben een winnaar!

Gepubliceerd op 07-12-2024

Weet u het nog? Ter gelegenheid van ons lustrum kon u 24 uur geheel verzorgd voor twee personen in Harderwijk winnen, en nog vele andere...

Lees verder »

Koop kaarten en win prijzen!

Gepubliceerd op 04-23-2024

Over win-win gesproken: koop twee kaarten voor één van onze voorstellingen en maak ook nog eens kans op culturele, creatieve en culinaire prijzen! Wie gaat...

Lees verder »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent Podiumspektakel? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.