De drijvende krachten achter het Podiumspektakel

Gepubliceerd op
De drijvende krachten achter het Podiumspektakel

Wie op 7, 8 of 9 juli naar het Kloosterplein voor een vrolijk spektakel vol intriges, passie en liefde komt ziet 98 mensen die hun uiterste best doen om het publiek een prachtige avond te bezorgen. Er zijn echter nog tientallen andere 'spektakelaars' die niet in de spotlights staan, maar die net zo hard werken. Hoog tijd om die eens voor het voetlicht te halen.

Op woensdagavond verandert het Scoutinggebouw van Tjerk Hiddes in een ruimte waar de naaimachines snorren, er driftig in stoffen wordt geknipt en de spelden je bij wijze van spreken om de oren vliegen. Onder leiding van Geertje de Roo werken 16 dames aan de prachtige kleding die u straks te zien krijgt. Nu speelt deze editie in de tegenwoordige tijd, dus je zou verwachten dat er geen toneelkleding nodig is. Maar dat is een misvatting, ook voor een spektakel in 2022 wordt veel kleding gemaakt. Let bijvoorbeeld straks maar eens op het pak van producent Ernst, of de jurk van onze diva Claire de la Fontaine. 

In Zeewolde wordt er getimmerd, geschaafd, geschilderd aan het spectaculaire decor. Want decorontwerper Marinus de Graaf kan natuurlijk nog zo'n mooi decor ontwerpen, maar het moet wel gemaakt worden, En dan op zo'n manier dat het ook nog eens tegen een stootje kan en -niet op de laatste plaats!- veilig is. De hardwerkende ploeg onder leiding van Martin van Elst heeft keihard gewerkt. De 'oh's en ah's' bij het zien van het decor zal hen deels ontgaan, omdat ze achter de schermen druk bezig zijn.

We hebben een decor, we hebben kleding, maar ook de spelers moeten er op hun best uitzien. Daarvoor hebben we de kapsters van Kapsalon Outline en onze grimeurs. Terwijl u nog ziet te genieten van uw maaltijd zijn zij al druk bezig om alle spelers er op hun best uit te laten zien. Hun grote droom is dat er ooit nog eens een spektakel komt met kapsels en grime die helemaal over de top is...

De stof, het hout en de schmink moeten natuurlijk wel ergens van betaald worden. Gelukkig hebben we daar twee gedreven fondsenwervers voor: Hans-Peter Roelofsen en Frans Jansen, die (voornamelijk) Harderwijker ondernemingen benaderen om te laten zien hoe fantastisch de kans is om financieel mee te doen aan het Podiumspektakel. Gelukkig zijn er altijd wel bedrijven te vinden die ons willen ondersteunen, is het niet in geld dan is het wel met materiaal of kennis.

Een Podiumspektakel zonder kinderen kan natuurlijk niet. Ook in deze voorstelling is er weer een enthousiaste groep die staan te popelen om te mogen spelen. Dan duurt wachten nog wel eens lang... Gelukkig zijn er dan de jeugdbegeleiders die ervoor zorgen dat ze zich niet vervelen, op tijd in de juiste kleding op het toneel verschijnen en dat hun microfoon goed zit.

Last but not least de mensen die u wel ziet, maar niet op het toneel: onze gastvrouwen en gastheer. Zij ontvangen u, helpen u om uw plaats te vinden en weten het antwoord op al uw vragen. Waar u consumptiemunten kunt krijgen en waar u de toiletten kunt vinden: zij zorgen ervoor dat u niet hoeft te zoeken.

Als u na afloop van de voorstelling applaudiseert, is dat niet alleen voor de spelers, de muzikanten, de koorleden en de regisseur. Maar ook voor de mensen die niet in de schijnwerpers staan te buigen, maar die net zo'n belangrijke bijdrage hebben geleverd aan 'Hollywood in Harderwijk'.

Alle artikelen

Het was weer een feest!

Gepubliceerd op 07-11-2022

De drijvende krachten achter het Podiumspektakel

Gepubliceerd op 06-17-2022

Dit is-em dan!

Gepubliceerd op 05-04-2022

VIP-plaatsen bijna uitverkocht

Gepubliceerd op 04-15-2022

1 april...

Gepubliceerd op 04-02-2022

We zijn begonnen!

Gepubliceerd op 10-17-2021

Kom ook naar de AMA (met Harderwijks tintje)

Gepubliceerd op 06-24-2021

Hééééél hartelijk bedankt!

Gepubliceerd op 06-05-2021

Meedoen vanuit je luie stoel!

Gepubliceerd op 05-27-2021

Podiumspektakel 2021 gaat door... in 2022

Gepubliceerd op 11-29-2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent Podiumspektakel? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.