Job de Roo is de nieuwe regisseur

Gepubliceerd op
Job de Roo is de nieuwe regisseur

Na drie succesvolle edities van het Podiumspektakel liet regisseur Ineke de Geus weten zich meer te willen richten op kleinschaliger producties en dat ze daarom afscheid neemt. Het bestuur van het Podiumspektakel moest dus op zoek naar een nieuwe regisseur en heeft die nu ook gevonden: theatermaker, regisseur, acteur en theaterdocent Job de Roo.

Voorrecht

Job de Roo is afgestudeerd aan de opleiding theaterdocent aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Tijdens zijn studie is hij begonnen met het maken en regisseren van verschillende producties. Zelf vertelt hij daarover:

'Het maken van theater is voor mij een voorrecht. Theater biedt de kans om mensen direct aan te spreken. Om ze te raken op een manier die we nooit kunnen voorspellen, maar altijd zullen omarmen. Theater geeft geen antwoorden, theater roept vragen op. De nieuwsgierigheid naar onbekend terrein bieden, naar wat achter de horizon ligt. Verder kijken dan je neus lang is. Dit is mijn motto bij het maken van voorstellingen.'


 Iepenloft

Job werkte onder andere mee aan de succesvolle voorstelling Holstmeer, gespeeld door de gevangenen van de PI Leeuwarden, de meiden van slachtofferhulp Fier en acteurs in het politiebureau aan de Holstmeerweg in Leeuwarden. Hij was de co-regisseur van de voorstelling De Joodse Bruiloft. Ook regisseerde hij op locatie de musical Oorlogswinter, naar het boek van Jan Terlouw.
Wat openluchtvoorstellingen betreft heeft Job zijn sporen verdiend: hij is al jaren actief bij verschillende “iepenloft” (openlucht) voorstellingen in Friesland. Job heeft een 'Gouden Gurbe' (prijs voor iepenloftvoorstellingen van de cultuurredactie van de Leeuwarder Courant) gewonnen voor beste iepenloftvoorstelling in 2022. Naast zijn werkzaamheden als maker is Job ook werkzaam bij het Friesland College op de theateropleiding waar hij vakinhoudelijke lessen verzorgt. Sinds 2022 is Job artistiek leider van stichting Wolf, een theaterstichting die is opgericht op initiatief van Job.

Alle artikelen

Het grote geheim van Harderwijk

Gepubliceerd op 08-03-2023

30 juni en 1 juli: Concertuitvoering 'Het verraad van Herderewich'

Gepubliceerd op 06-12-2023

Job de Roo is de nieuwe regisseur

Gepubliceerd op 05-27-2023

Jan Krol overleden

Gepubliceerd op 01-17-2023

Het was weer een feest!

Gepubliceerd op 07-11-2022

De drijvende krachten achter het Podiumspektakel

Gepubliceerd op 06-17-2022

Dit is-em dan!

Gepubliceerd op 05-04-2022

VIP-plaatsen bijna uitverkocht

Gepubliceerd op 04-15-2022

1 april...

Gepubliceerd op 04-02-2022

We zijn begonnen!

Gepubliceerd op 10-17-2021

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent Podiumspektakel? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.